Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Winckelmans en Victorian FloorTiles

Voorwaarden:
Indien er vloerverwarming toegepast is, moet deze bij reiniging uitgeschakeld zijn, de vloer moet koud en droog zijn. De verbruikopgaven zijn gemiddelden, die kunnen variëren. Etiketten vooraf goed lezen, werkruimtes goed ventileren! Bij twijfel altijd vooraf op een onopvallende plaats het product uitproberen.

Reinigen: Na ca. 10 tot 15 dagen na het leggen van het oppervlak kunt u de cementsluier en het bouwvuil verwijderen. Zorg dat voor het reinigen het oppervlak en de voegen zijn natgemaakt. Verwijderen van het bouwvuil en de cementsluier met HMK R159 Tegel- en sanitairreiniger of de HMK R183 cementsluier ex. Mengen 1:10 met water, 10 minuten laten weken, schrobben en goed na spoelen met schoon water. Na iedere reiniging moet het oppervlak voor verdere behandeling goed drogen ca. 24-48 uur. (max 2-4 % restvochtigheid)  

Beschermen: Voordat u de bescherming gaat toepassen is het van belang dat de specie of lijm waar de tegel mee is verwerkt goed droog is.  Voor in specie en lijm gezette oppervlakte geldt een droogtijd van circa 6 – 8 weken. Deze droogtijd is een richttijd, door weersomstandigheden en/of seizoen invloeden kunnen de droogtijden sterk variëren. In deze periode kunt u de tegel reinigen met lauw schoon water. Om tussentijdse vlekken te verwijderen kunt u  HMK R155 Grondreiniger – zuurvrij- of HMK R152 Olie –en wasverwijderaar –pasta- gebruiken. De tegel moet zgn. kamertemperatuur koud, droog, vrij van vlekken en poreus zijn. Het is belangrijk dat u van te voren de etiketten goed leest en werkruimtes goed ventileert. Bij twijfel altijd vooraf op een onopvallende plaats het product uit proberen. Voor binnen en buiten kunt u bij poreuze onverglaasde tegels HMK S234 Vlekstop –Top Effect toepassen.  Vóor het voegen impregneren! HMK S234 Vlekstop –Top Effect voorkomt het binnendringen van vuil, waardoor de vervuiling gemakkelijk te verwijderen is. Deze impregneer kunt u aanbrengen met een kwast, vijf minuten laten intrekken, overtollige residu verwijderen en vervolgens nawrijven met een niet pluizende doek. Na het uitdrogen van de impregnerende vloeistoffen en de conservering hebben deze geen gevaarlijke- of gezondheidsschadelijke eigenschappen.

Onderhoud: Onderhoud kunt u onderverdelen in dagelijks/wekelijks en periodiek reinigen. Deze periodieke reiniging is wat frequentie aangaat afhankelijk van het gebruik van het oppervlak. Voor dagelijks/wekelijks onderhoud gebruikt men HMK P315 Onderhoudsreiniger voor porcelanato. 25-50 ml mengen met water, altijd na dweilen met schoon water. Periodiek reinigen staat voor het schrobben van de vloeren en naspoelen met water om egaal uitgedweild vuil te verwijderen en het oppervlak op te frissen. Dit gaat uitstekend met HMK R155 Grondreiniger –zuurvrij- of HMK R157 Intensieve tegelreiniger, 1:10 mengen met water, 10 minuten weken, schrobben en goed na spoelen met schoon water.  

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico. ​